Tarla Faresi Tiyatrosu
İlk oyunumuz Sevda Bahçesi’ni 2003 yılında küçük seyirci gruplarına oynamak üzere gerçekleştirdik. Uzun zamandır sahneleme fikirlerimiz olan Sevdalı Bulut’tan uyarladığımız Sevda Bahçesi ile Tarla Faresi Tiyatrosu’nun anlayışının temel direkleri atılmış oldu.
2004 yılında İhmal Amca’nın Palyaço adlı masalından uyarladığımız “Mutluluk Yolculuğu” üretimimizle verimli, yoğun bir öğrenme süreci yaşadık. Seyircilerimizle güzel buluşmalar yaşadık. Ancak o sezon bizim için ciddi bir başarısızlık öyküsü yaşadık. Bu bizim için çok kıymetli bir deneyim oldu Bir yarı sezonu aşkın tiyatroya ara verdik. Ardından Sevda Bahçesi’ni ince ince revize ederek 2005’teki son haline getirdik.
Bu süreçte ASSİTEJ kurumsal üyesi olduk. Bu sayede gittiğimiz uluslararası festivaller bizim arayışımızda, seyircimizle iletişimimizde doğru yolda olduğumuza inancımızı güçlendirdi. Bize enerji verdi.
Özlem Sezer’in aynı adlı oyununun bir yeniden yazımı olan “Dünyanın En Güzel Ekmeği” oyunumuzu 2007 yılında çalışmaya başladık….
2006 yılında Forum Bornova AVM ‘de Forum Bornova Çocuk Kulübü’nü gerçekleştirmeye başladık. Tiyatromuzun felsefesini ifade edebildiğimiz, insanlarla sürekli buluşup paylaştığımız bir yuva olarak tarif ettiğimiz Forum Bornova AVM ‘de 2014 yılında açılan Etkinlik Salonu’nda tiyatro oyunlarımızı oynamaya ve etkinlikler yapmaya devam ediyoruz.
2011 yılında Kırmızı Erik Çekirdeği’ni tiyatro repertuarımıza kattık. 2012 yılında birçok sanatçının katkısı ile bugünkü haline gelen oyun ilk ASSİTEJ Bursa Uluslararası Çocuk Ve Gençlik Tiyatroları festivaline katıldı. Festivallere katılmaya devam ediyor.
2016-2017 sezonunda uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız “Neşe Dolu Bir Masal “repertuarımıza kattık. Üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.
2016 yılında kurduğumuz Tarla Faresi Orkestrası’nda klasik müzikle çocukları buluşturmayı amaçlayan “Mİ-FA ve ORKESTRASI” oyunumuz üzerine çalışmalarımız devam ediyor.
2016-2017 sezonunda tohumlarını attığımız “AİLE TİYATROSU” çocukların ve ebeveynlerin birlikte izlediği kısa metinler ve doğaçlamalarla örülen forum tiyatro, doğaçlama tiyatro biçimlerinden ilham alan bir oyun. Bu oyunlarda evlerde yaşanan güncel hikayeleri sahneye getiriyor. Seyircimizle birlikte eğlenceli bir bakış açısıyla onları yeniden yaratarak asal seyircilerimizin duygularına, düşüncelerine tercüman olmayı amaçlıyoruz.
Mİ-FA’nın ORKESTRASI iyi müziği çocuklarla buluşturmak için yarattığımız bir performans. Tarla Faresi müzisyen ve oyuncularının ortak bir çalışması ve yine TARLA FARESİ ORKESTRASI’ da tüm bileşenlerimizin ortak bir çalışması olarak seyircilerimizle buluşuyor.
Tarla faresi Tiyatrosu disiplinler arası çalışmalardan, keşfetmekten, paylaşmaktan keyif alan profesyonellerden ve gönüllülerden oluşan bir ekiptir.
Tiyatromuzun ilke ve bir anlamda misyon olarak profesyonel oyuncu, müzisyen, dramaturg, tasarımcı vb. her bileşenin profesyonellerden oluşması konusunda net bir tavır sergiler.
Gönüllülerimiz kimi zaman fiziksel enerjileri, kimi zaman eleştirileri, fikirleri ile atölyemizin önemli unsurlarıdır. Birçok farklı meslekten olan gönüllü dostlarımız kendi mesleklerini perspektifinden bize birçok katkılar sunarlar. Tarla faresi Tiyatrosu’nun ilkeli duruşu ve heyecanı ve umudunu korumasında temel unsurlardır kendileri.
Amacımız çocuk tiyatrosunun estetik alana ait olduğu, tüm enstrümanları ve yapım süreci ile yetişkin insanlar için üretilen tiyatro oyunlarıyla bu anlamda eşit olduğu ilkesiyle üretimler yapmak ve bu bakışın yaygınlaşması için çaba göstermektir. Her yeni gün ülkemizde nitelikli çocuk tiyatrosu örnekleri yaratma çabasının ve özgün örneklerin artacağına inancımız sonsuzdur.
Tiyatromuz atölyesi her yaştan maceracı çocuğun buluştuğu, keşfettiği, ürettiği paylaştığı bir alandır.