2017 Yılında İEF Nasıldı?

Kaynak: izmirgezi.com

 

Geçen yıl gerçekleşen 86. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yok yoktu! Bu sene daha güzel etkinliklere ev sahipliği yapacak. İEF'de geçen sene neler olmuştu gelin bir göz atalım. 87. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda ise olacak etkinlikler tabii ki sürpriz değil ama başka yazıda bulabileceksiniz o bilgileri. O yazılar ise şöyle; 

https://www.otuzbeslik.com/yazilar/87-iefde-unluler-gecidi

https://www.otuzbeslik.com/yazilar/iefde-18-sinema-burada-bulusmasi

https://www.otuzbeslik.com/yazilar/ief-2018-edebiyat-sohbetlerine-katilacak-yazarlar-aciklandi

https://www.otuzbeslik.com/yazilar/87iefye-sokak-gosterileri-renk-katacak

https://www.otuzbeslik.com/yazilar/izmir-is-dunyasinda-ief-heyecani

https://www.otuzbeslik.com/yazilar/dev-cekirge-her-an-karsiniza-cikabilir

https://www.otuzbeslik.com/yazilar/87-iefde-kultur-sanat-ve-eglence-ruzgari

 

Kaynak: ief.izfas

 

Adım başı farklı etkinliklere ve stand'lara rastladığımız İEF 2017'de, kalabalık bazen daraltsa da şarkılar dinledik, etkinliklere katıldık. Sergiler, Bambo Caz Geceleri, İEF Kısa Film Proje Yarışması ve 17. Sinema Burada Film Gösterimi, Çim Konserleri, Sokak gösterileri, Müzikal ve Sirk Gösterisi, Söyleşiler ve daha fazlası geçen yıl sizlerle buluştu. Bunlardan bazıları;

 

Kaynak: ief.izfas

 

2017 İEF'de Çim Konserleri; Nilüfer, Doğukan Manço, Sıla, Mabel Matiz, Demet Akalın, Teoman, Volkan Konak, Buray, Buika, Selami Şahin ve Candan Erçetin'e ev sahipliği yaptı.

 

Kaynak: ief.izfas

 

Nazım Hikmet heykelinin yanı başında gerçekleşen Edebiyat Sonbetleri’nde Arif Keskiner ve Melih Güneş Nazım Hikmet’in evini yaşayan kişilerin anılarını anlattı. Nazım Hikmet anılarla, sevgiyle ve saygıyla anıldı.

 

Kaynak: ief.izfas

 

Alice Harikalar Diyarında adlı; teknolojiyle yaratılan muhteşem görüntüler, ışık ve renkler arasındaki dans gösterileriyle İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yeniden can buldu. Ukraynalı dansçılar, izleyenleri de o sonsuzluğa açılan deliğin içine doğru bir yolculuğa taşıdı. Ayrıca gösterici için satın alınan 3 TL'lik biletler fuara giriş ücreti olarak kullanıldığı için bu müzikal birnevi ücretsizdi.
 
 
Kaynak: ief.izfas
 
 
17. Sinema Burada Festivali’nde ulusal ve uluslararası pek çok festivalde ödül almış “Tereddüt” isimli filmin galalı gösterimi yapıldı. Filmin senaryosunu yazan ve aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturan Yeşim Ustaoğlu, gala sonrası izleyicilerin filme dair merak ettiği soruları yanıtladı. Emeğinizi, tarzınızı herkesle paylaşmanız için alın size bir fırsat. Seneye 18.si düzenlenecek Sinema Burada Festivali'nde yer almak istiyorsanız bu sene takipte kalmanızı öneriyorum çünkü dereceye giren birçok filmin gösterimi ve ödülü olabiliyor. 

 

 

Otuzbeşlik neler mi yaptı?

Her gün Smyrna Boyoz sponsorluğunda standımıza gelen boyoz arabası midelerimizi şenlendirdi doğrusu. Otuzbeşlik'i herhangi bir sosyal medya hesabından takip edenlere bir adet ücretsiz boyoz servisimiz vardı. Bu sene de olacak bizden söylemesi.

 

 

Ayrıca dart oyunumuz vardı. Dartın üzerinde Otuzbeşlik logomuz ve Vestel logosu vardı . Otuzbeşlik logosuna denk getirenler ise Otuzbeşlik t-shirt'lerini aldılar. Vestel fotoğrafına denk getirenler ise %20'lik indirim kuponu kazandılar.

 

 

Ayrıca Otuzbeşlik bünyesinde Resim Atölyesi, Ebru Atölyesi ve Mozaik Atölyesi vardı. Atölyeler dışında Lindy Hop Dans etkinliği ile dans da ettik. 

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı & Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar'ında Otuzbeşlik standına uğradığını da söylemeden geçemeyeceğim. Hatta kendileri dart bile oynadılar, üstelik t-shirt kazandılar. Düşün öyle bir stand ki siyasi kişiler bile eğlenebildi ki gelenler bilir ne güzel eğlendik. Gelemeyenler hiç üzülmesinler bu sene daha güzel atölyeler ve etkinliklerle sizleri bekliyor olacağız. Bu sene Otuzbeşlik standında neler olacağı ise gelecek yazılarımızda yer alacak, takipte kalın efendim. 

 

Dilerseniz 'İzmir'den 86. İEF Rüzgarı Geçti' yazımızda geçen seneye dair daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz.

Benzer içerikler

Geleceğin Enerjisi Temalı Sust'INO 6 Aralık'ta

“Neden yenilenebilir enerji?” sorusuna cevap aranan “geleceğin enerjisi” temalı etkinlikte katılımcılar yenilenebilir enerjinin yeri ve önemini konuşurken, bu enerjilerin verimliliğini ve diğer enerji kaynaklarından farkını tartışarak, yenilenebilir enerjinin Türkiye ve Dünyadaki kullanımı hakkında bilgi alacak.

E-C-O-E-X-I-S-T sergisi 24 Ekim’de İzmir Cleantech Hub'ta

The Letter Art Gallery, farklı sanatçıların doğayla birlikte varoluşa dair çalışmalarınıE-C-O-E-X-I-S-T sergisi kapsamında, 24 Ekim’den itibaren İzmir’de Cleantech Hub’ta sanatseverlerle buluşturacak.

Bodrum'da nerede kalmalı?

Doğa ile bütünleşebileceğiniz, sakin, huzurlu, ev konforunda bir Bodrum tatili düşlüyorsanız, Bodrum ile özdeşleşmiş, şirin butik otellerini tercih edebilirsiniz. Konuklarını kendi misafirleri gibi ağırlayan, kişiye özel hizmet veren bu butik oteller, tatilinizi daha keyifli hale getirecek. Bodrum'un hizmet kalitesiyle öne çıkan butik otellerini listeledik. İyi tatiller...

Marmaris Gezi Rehberi

Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış Marmaris antik kentleri, mavi bayraklı plajları, gece hayatı ile Türkiye'nin en sevilen tatil bölgelerinden biri. Dünyaca ünlü koylara, mavi bayraklı plajlara sahip Marmaris'te pek çok tropik meyve de yetişiyor. Ormanları, akarsuları, dalışa elverişli koyları, günübirlik tekne gezintileri ve su sporlarıyla da Marmaris, her sene pek çok yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Alman sanatçı Peter Piek’in “1 World 1 Painting” enstalasyonu 18 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında BE Contemporary’de

Alman sanatçı Peter Piek BE Contemporary’de gerçekleşecek sergisi ve “1 World 1 Painting” projesi kapsamında yerleştirilecek enstalasyonu ile İzmirli sanat severlerle buluşuyor, açılışta ise kendi bestelerini içeren bir müzik performansı gerçekleştiriyor.

The Letter Art Gallery’nin açılış sergisi İzmir’den sevgilerle., 11 Haziran – 9 Temmuz tarihleri arasında GoyaHub Kemeraltı’nda

The Letter Art Gallery’nin açılış sergisi İzmir’den sevgilerle., 11 Haziran – 9 Temmuz 2022 tarihleri arasında GoyaHub’ın ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

Teknolojiden Uzak Bir Tatil Yapmak İsteyenler İçin 5 Farklı Rota

Teknoloji hayatımızı kolaylaştıran ve birçoğumuz tutkunu olduğu bir kavram. Teknolojinin bize sunduğu ürünleri her gün istisnasız olarak kullanıyoruz. Sürekli olarak bilgisayarlar ve akıllı telefonlar ile iç içeyiz. Ancak bu durum fayda kadar zarara da sebep oluyor. Sürekli olarak bir manyetik alana maruz kalıyoruz ve bu durum bizi farklı bir ruh halinin içerisine sokuyor. Tatil dönemleriniz geldiğinde çıkacağınız tatilde teknolojiden uzak, doğa ile iç içe bir tatil yapmayı düşünebilirsiniz. Web sitesi üzerinden ucuz uçak bileti [https://www.hepsiburadaseyahat.com/] işleminin yaparak teknolojinin nimetlerinin kullanıp uçak biletinizi almanız gerekli. Ancak size sunacağımız şehirlere vardığınızda artık teknolojiden uzaklaşabileceksiniz. İşte 5 harika şehir.

Çeşme'nin En İyi Meyhaneleri

Çeşme tarihi cumbalı taş evleri, sanatla ve estetikle bütünleşmiş arnavut kaldırımlı sokakları, rüzgarı, plajları ile Ege’nin en sevilen tatil noktalarından biri. Damla sakızı ağaçlarının da yetiştiği Çeşme, meyhaneleriyle de oldukça ünlü. İçkinizi ister denizle ve kumlarla temas ederek yudumlayın, ister yeni nesil bir meyhanede farklı gastronomik lezzetleri deneyin. Çeşme'deki en güzel meyhanelerini sizin için listeledik.

Muğla'da Yazlık Almayı Düşünenlere Bölge Önerileri

Yazlık satın almak yalnızca senenin belli döneminde keyifle zaman geçirebilecek bir ev satın almak değil aynı zamanda kârlı bir gayrimenkul yatırımı yapmaktır. Bu yüzden son yıllarda satılık yazlıklara [https://www.hepsiemlak.com/satilik/yazlik] duyulan ilgili her geçen gün daha fazla artıyor. Özellikle çocuklu aileler ya da kalabalık gruplar için ideal bir tatil seçeneği olan yazlık tatili, uzun vadede daha ekonomik bir seçenek olmasıyla da öne çıkıyor. Eğer siz de yaz tatillerinizi geçirebileceğiniz, konforlu bir yazlık arayışındaysanız Türkiye’nin popüler yaz tatili rotalarını değerlendirebilirsiniz. Bu rotalardan biri de elbette ki Muğla. Muğla, satılık yazlık konusunda hem her beklentiye hem de her bütçeye uygun çok sayıda alternatif sunuyor. Peki Muğla’da yazlık almayı düşünenler hangi bölgelere yönelmeli? Hangi bölgeler hangi avantajları ile öne çıkıyor? Gelin hep birlikte bakalım!

Bengisu Gençay'ın Yeni Kitabı "Orman Olmak" Çocuklara Yetersizlik Duygusuyla Baş Etmenin Yolunu Gösteriyor

Yazıları ve öyküleri pek çok dergi ve platformda yayınlanan veEpsilon Yayınları’ndan çıkan Zem Sesini Arıyor [https://www.otuzbeslik.com/yazilar/zem-sesini-ariyor-kitabi-kendi-sesini-arayan-cocuklara-yardim-ediyor] adlı fantastik çocuk romanıyla tanınan Bengisu Gençay yeni kitabı Orman Olmak ile bizleri botanik bir senfoniye kulak vermeye çağırıyor.