21 Ara 2017
Gülay Güler

Alternatif Kısa 3 - Kısa Film İyi Gider

Otuzbeslik.com ve Birikim Atölyesi'nin düzenlediği "ALTERNATİF KISA" film etkinliğinin üçüncüsünü keyifle sunuyoruz. Kısa film iyi gitti ve ALTERNATİF KISA yoğun bir ilgi gördü. Etkinliğimiz ayda bir tekrarlanmaya devam edecek. Yine birbirinden güzel beş kısa film izleyecek, her filmin ardından yönetmenleriyle sohbet edecek, sorular soracağız. Dünyayı nasıl gördüğünü bizlerle paylaşan yönetmenlerimizle keyifli bir ortamda görsel algımızı tartacağız. İzmir'de kısa filme gönül vermiş sinemacıları ve sinemaseverleri bir araya getireceğimiz, kısa filmlerin ve kısa sohbetlerin bir arada olacağı bu güzel etkinlik için 22 Aralık'ta Fransız Kültür Merkezi'nde saat 19.30'da buluşalım.   

Kısa Film İyi Gider! 

Not: Biletler 5 TL. Biletinizi girişte de alabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

https://www.otuzbeslik.com/etkinlikler/fransiz-kultur-merkezi/22-12-2017-19-30/alternatif-kisa-3-basliyor

Gösterilecek Filmler  

128 Dikişli  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şair Didem Madak'ın ölmeden önce yazdığı son şiirle, O'nu kendi kelimeleriyle anlatırken izlediğimiz bir kadın var.  

Yönetmenler: Ebru Sağay, Ethem Onur Parlar 

Kurgu: Kaan Edgüer 

Ses: Erdinç Öztan 

Prodüksiyon: Tiyatro Nieor 

Oyuncu: Ebru Atilla Sagay 

 Ebru Sağay (1974) 

 2007 yılında Sahne Tozu Tiyatrosu’nda profesyonel oyuncu olarak çalışmaya başladı. Athol Fugard’ın ‘Domuz Ahırı ‘adlı eserinde Praskovya karakterini iki sezon boyunca canlandırdı. 2010 yılında İzmir’de, Tiyatro Nienor’u kurdu. Amacı, kadın haklarının görünürlüğüne katkıda bulunacak projeler üreterek, toplumun yüklediği roller altında ezilen kadınların sesi olabilmek, çeşitli konularda protest ve özgün performanslar gerçekleştirmekti. Sanatçı, işlerini İzmir, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Brighton, Barcelona, Prag başta olmak üzere birçok şehirde sahneledi. Halen İzmir’de farklı mekanlarda performanslarına devam ediyor, editörlük yapıyor ve yeni projeleri üzerinde çalışıyor. 

Ethem Onur Parlar

 

 Ethem Onur Parlar 1981'de İzmir'de doğdu. Fotoğrafa ilkokul yıllarından beri ilgi duydu. Lise yıllarında ilk SLR makinesi ile tanıştı. 1998 yılında EFOT (Ege Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu) çalışmalarına katıldı, 2000 yılında İFOD (İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği) üyesi oldu. Aldığı Elektronik eğitiminin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümüne girdi. Birçok yerde fotoğraf eğitimleri ve seminerleri düzenledi. Çeşitli slayt gösterileri yaptı, karma sergilerde yer aldı, 2004 yılında ilk kişisel sergisi olan “III.Richard, IŞIK ve ŞİDDET”i açarak soyut yaklaşımı ile ilgi çekti ve birçok uluslararası festivale katıldı. Yurtiçi ve yurtdışı yarışmalardan başarı ve mansiyon ödülleri aldı. Halen İFOD üyesi olan sanatçı fotoğraf çalışmalarını sürdürmekte… 

 

Beyaz Perdeden Yeşil Sahaya 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çalışma, 1950’lerin başlarında İzmir’de açılan Yıldız Sineması’nın ve bölgenin kentsel dönüşüm süreciyle birlikte yaşadığı değişimi toplumsal ve mimari bir perspektiften bakarak ele almakta. Mimari yapıyı toplumsal hafızanın tanığı olarak ele alan bu çalışma eski bir sinemanın kapalı bir halı sahaya dönüşme sürecini sinema ve futbolun toplumsal etkilerini de bünyesine katarak anlatıyor.

Yönetmen, Senaryo Kurgu: Özgür Demirci 

Çello Performansı: Zeynep Ayşe Hatipoğlu 

Ses Tasarımı: Tolga Balcı 

Prodüksiyon: Nursaç Sargon 

 Özgür Demirci  

 

Özgür Demirci (1982, Konya), üretimini çeşitli materyallerle sürdüren sanatçının çalışmalarının büyük kısmını videolar, performanslar, objeler, enstalasyonlar ve mekana özgü yerleştirmeler oluşturuyor. Demirci, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Bileşik Sanatlar Bölümünden 2008’de mezun oldu, yüksek lisansını C:Art:Media alanında Göteborg, Valand Güzel Sanatlar Akademisi’nde 2010’da tamamladı. Sanatçı halen Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım Bölümünde Sanatta Yeterlik yapmaktadır. Sanatçının seçili sergileri arasında: Trumbauer Aile Koleksiyonu, Kasa Galeri, İstanbul (2017) Survival Kit, Space Debris, İstanbul – Cultural Transit Foundation, Yekaterinburg, Rusya (2017); 8. Makedox Film Festivali, Üsküp Makedonya(2017); 36. İstanbul Film Festivali (2017); En Masse: Books Orchestrated, The Center for Book Arts, New York, Amerika(2017); Un Coup de Dés Jamais N'Abolira Le Hasard, Pilot Galeri, İstanbul(2016); PAS, Galeri Miza, Tiran, Arnavutluk (2016); Kassel Dokfest, Kasseler Kunstverein, Kassel, Almanya (2015); İthaf Edilmiş, Öktem&Aykut Galeri, İstanbul (2015); Stay With Me, Weserburg Müzesi, Bremen, Almanya (2014); Migrating University of Mickiewicz, Adam Mickiewicz Müzesi, İstanbul (2014); Check Point, Depo, İstanbul (2013); Uçaklar, Trenler, Otomobiller ve Gemiler, SALT, İstanbul (2011) bulunmaktadır. Özgür Demirci İzmir ve İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. 

 
 

Tel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suriye iç savaşından kaçan 3 kişilik bir ailenin sınırda dağılma hikayesini konu alan film, savaş ve zorunlu göç temalarını küçük bir kız çocuğunun perspektifinden, durağanlıktan uzak bir yapıda anlatmaktadır. 

Yönetmen, Yapımcı, Senaryo, Kurgu, Post Production, Alt Yazı Operatörü: Berkay Hasbay 

Oyuncular: Dilan Yağız, Cemal Baykal, Ergül Miray Şahin, Berrin Kaboğlu, Ramazan Çağrı  

 Berkay Hasbay 

 

 1995 yılında İzmir'de doğan Berkay Hasbay; 2013 yılında tam burslu olarak İstanbul Işık Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümünü kazandı. Yönetmenliğini yaptğı 2017 yapımı "Tel" adlı filmi ile yerli ve uluslararası ödüle layık görüldü. Film hala festivallerde gösterilmeye devam ediyor.

 

Consensus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her zaman doğruyu yapan işçi kadınlar bir gün bir yanlış yapar ve anlatılası bir hikaye doğar...Yaşanmış bir olaydan yola çıkan film bir iç giyim atölyesinde çalışan kadınların "emek sömürüsü", "cinsel istismar", "cinsel kimlik" gibi başlıkları içeren sorunlarını ele almaktadır. 

Yönetmen: Gülten Taranç 

Senarist: Meryem Şahin 

Yapımcı: Ragıp Taranç 

Oyuncular: Esra Kızıldoğan, Rabia Kaya, Engin Özsayın, Şenay Aksoy, Dilay Taşkaya, Meral Yurderi, Ayşegül Kolluoğlu, Yağmur Damcıoğlu, Levent Berber, Melis Dirik 

Gülten Taranç 
 

1990 yılında İzmir'de doğan Gülten Taranç; 2008 yılında Rotary Exchange Programı ile Meksika'ya değişim öğrencisi olarak gitti. Universidad de Quintana Roo'da İspanyolca ve Latin Dansları eğitimi aldı. 2012 yılında İtalya’da yapılan 18. MED Film Festivali, Methexis Projesi Jüri Üyesi olarak görev yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında pek çok film festivallinde yarıştı. Belgesel fotoğraflardan oluşan yurtiçi ve yurtdışı sergilerinin yanı sıra, belgesel ve kısa film yönetmenliği yapmaktadır. 2010 yılından bugüne kadar kadın sorunlarıyla ilgilenmekte ve kadının Türkiye’de yaşadığı problemlerle ilgili filmler üretmektedir. 2013 yılında, Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi, Film Tasarım Bölümü, Yönetmenlik Anasanat Dalı'ndan mezun oldu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Tv Bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Serbest olarak sinema ve reklam sektöründe çalışan Gülten Taranç; 2015 yılında Taranç and Taranç Film Prodüksiyon’u kurmuştur. Gülten Taranç Yağmurlarda Yıkansam (2016), Consensus (2012), Dönüşüm (2012) adlı filmleriyle yerli ve uluslararası birçok ödülün sahibi oldu. 

 

Dans Les Eaux Profondes 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmde; hayatları üzerinde güçlü bir etkisi olan, gizli ve samimi bir tecrübeye sahip üç karakterin hikayesi anlatılıyor. 

 Yönetmen, Senaryo: Sarah Van Den Boom 

 Sarah Van Den Boom 

 

Paris Üniversitesi'nden 2000 yılında onur belgesiyle mezun olan Sarah Van Den Boom; kısa filmleri ile festivallerde ve animasyon dünyasında büyük beğeni topluyor.