30 Tem 2018
Seçil Şeker

Çağla Kubat - Wind Surf Yelken Kulübü

 
 
 Kaynak: Çağla Kubat
 
Başarılı sörfçü, oyuncu, manken Çağla Kubat'ın sörf kampını ziyaret ettik. Akademisinin kapılarını açan Çağla Kubat'tan çocukların sörf eğitimi, eşiyle birlikte çalışmanın nasıl olduğunu ve yeni projelerini dinledik. 10 parmağında 10 marifet bir kadın Çağla Kubat... Zaten kendisine hayrandık ama konuştukça daha da hayran kaldık. Başarılarının devamını diliyoruz.  
 

Kaynak: Çağla Kubat 

 
Makine mühendisi, sörfçü, manken, oyuncu, sunucu... Kariyerinize eklemek istediğiniz başka meslek kaldı mı? 
Aslında kalmadı. Sörfe 15 yaşımda başladım hala devam ediyorum ve etmeyi düşünüyorum. Televizyon sektörüyse şu an çok düşünmediğim bir şey.
 
 
Hayatınızda elde ettiğiniz başarılar arasında en çok hangisi sizi mutlu etti?

Sörf yarışmalarında elde ettiğim başarılar. 1. olduğum yarışmalar en mutlu olduğum kazanımlarım.

  

Türkiye sörfü sizin sayenizde tanıdı. Size Türkiye'de rüzgar sörfü yeterince biliniyor mu? Rüzgar sörfünü yaygınlaştırmak için neler yapılabilir?

Biz burada çocuklara eğitim veriyoruz. İlgi muhteşem bu da sörfün yaygınlaşmasını sağlıyor aslında. Daha çok kişiye hitap etmek daha çok çocuğa eğitim vermek ve Türkiye'yi bu dalda temsil edip derece girecek sporcular yetiştirmek hedefimiz.

 

Okulunuzun kurulum aşamasından bahseder misiniz?

 Okul 2011'de kuruldu. Dediğim gibi çocukları yetiştiriyoruz. Olimpik değil salon sınıfı çalıştırıyoruz. Mayısta başlıyor aslında sezon, kışın sadece 1 eğitmenimiz oluyor ama Temmuz, ağustos aylarında eğitmen sayımız 15'e yükseliyor.

 

Rüzgar sörfüne hangi yaşlarda başlanmalı? Okulunuzda hangi yaş gruplarına ders veriyorsunuz?

5-6 yaşında gelenleri öncelikle yelkene yönlendiriyoruz çünkü öncesinde yelken eğitimi alan çocuklar rüzgar sörfünü daha rahat kavrıyor. 10-12 ve 14-16 saatleri arasında iki kamp şeklinde yapıyoruz. Arada yemek molası veriyoruz.

 

Kaynak: Çağla Kubat 
 
Hayranlarınız okula geliyor mu? Sizle tanışmak için ders alanlar oluyor mu?

Hayır sadece tanışmak için ders alan olmuyor ama okula tanışmak, fotoğraf çekilmek için gelenler oluyor ama çok kısa süreli oluyor buranın butik havasını bozmuyor kesinlikle.

 
Alaçatı'ya yerleşme süreciniz nasıl oldu? Alaçatı'da çalışmak ve yaşamak nasıl bir duygu?

Alaçatı'da yaşamak çok güzel ama tam zamanlı burada değilim aslında kışın İstanbul'da da yaşıyorum. Jimmy pek İstanbul'u sevmiyor o yüzden Kanarya adalarına gidiyoruz. Dizi varken zorlayıcı oluyordu haftanın 1 günü Alaçatı'ya gelebiliyordum.

 

Bir gününüzü nasıl geçiyorsunuz?

9'da açıyoruz okulu. 10-12 ve 14-16 da kamplarımız var. Ben resepsiyonda oluyorum çoğunlukla. Saat 14 gibi ikinci kamp derse girince ben de antrenmana çıkıyorum.

 
Eşinizle aynı işi yapmak zor olmuyor mu?

Aslında hayır. Ben resepsiyon ve kayıt işleriyle ve müşterilerle ilgileniyorum. Jimmy zaten sörf tasarımcısı Hawaii'de bu sayede tanışmıştık. Bazen gün içinde hiç görüşemediğimiz bile oluyor.

 

Kızınızın sporla arası nasıl? Sporcu olmasını ister misiniz?

Tabii isterim. Çok istekli zaten.