Kışın İzmir'de Neler Yapılır?
“Yaz gelse de İzmir'e tatile gitsek” diye mi düşlüyorsun? Aşk olsun, ne bekliyorsun, İzmir kışın bir başka güzel. Kış uykusuna yatmayan İzmir, seni bekliyor. Gel, bir de İzmir'in kışını keşfet!
Peki, İzmir'de kışın nereye gidelim? İzmir çevresinde nereleri gezelim? İzmir'de kış tatilinde neler yapalım? Hepsi ve daha fazlası yazımızda!
ALSANCAK
İzmir'in kalbi Alsancak'ta atıyor dersek yalan olmaz. Alsancak, yaz - kış, gündüz- gece fark etmez her zaman capcanlı. En popüler caddesi Kıbrıs Şehitleri'nde ne ararsan bulabilirsin. Alsancak; mağazaları, restoranları, barları, sergileri, müzeleri ile şehrin buluşma noktası konumunda. Kordon Boyunu da kafeler ve meyhaneler süslemekte. Buranın görülmesi gereken yapılarına bakacak olursak; birbirinden ilginç müzelerinin dışında (yazını sonunda müzeler ile ilgili ayrıntılı bilgi verilmektedir) 1858 yılından kalma Türkiye'nin ikinci eski tren istasyonu Alsancak Garı'nı ziyaret edebilirsin. Ayrıca San Rosario Katolik Kilisesi'nin mimarisi oldukça dikkat çekici, senin de ilgini çekebilir. Alsancak gece hayatının da çok renkli geçtiğini belirtmek isterim. Sabaha kadar birbirinden güzel mekanların tadını çıkarabilirsin.
BOSTANLI
İzmir'in en güzel ve en sakin sahillerinden biri Bostanlı'da bulunuyor. Bostanlı Gün Batımı Terası her an cıvıl cıvıl, burada uzanarak manzaranın tadını çıkarabilirsin. Bostanlı; kafeleriyle, meyhaneleriyle, gece kulüpleriyle meşhur. Alışveriş merakın varsa tavsiyem; İzmir Bostanlı pazarı. Hem ucuz hem kaliteli ürünleri burada bulabilirsin. Tatil programına tiyatroya veya konsere gitmeyi de eklemek istiyorsan Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu her zaman dolu programıyla ilgini çekebilir.
Bostanlı gezi rehberi için tıkla!
Bostanlı'nın en iyi meyhanelerini keşfetmek için tıkla!
Bostanlı gece hayatını keşfetmek için tıkla!
BALÇOVA
Teleferik
İzmir'e kuş bakışı bakmaya ne dersin? İzmir merkezden 20 dk. uzaklıktaki Balçova teleferikte İzmir'in en güzel manzarasını izleyebilirsin. Gondollarla yukarı çıktıktan sonra seni yemyeşil bir doğa karşılıyor. Burada harika manzaralı kafeler ve restoranlar bulunmakta. "Kendin pişir kendin ye" imkanın sunulan alanda kendini mangal başında bulabilirsin. Küçük bir hatırlatma: İçki yasak!
Kaplıcalar
Balçova'da birçok termal otel bulunmakta ama en çok beğenilen ve tercih edilenin Balçova Termal Otel ve Kaplıca Merkezi olduğunu belirtmeliyim.
Yeşillikler içerisinde yer alan otelde konaklama, kaplıca ve kür merkezi bölümleri bulunuyor. Hijyenik ve bir o kadar bakımlı olan tesisin SPA merkezinde yılın yorgunluğunu atma fırsatı bulabilirsin. Bunun yanı sıra hamam, sauna ve termal su havuzu gibi imkanlarla da hem bedenen hem ruhen dinlenebilirsin.
KEMERALTI
Dünyanın en büyük açık hava çarşısı Kemeraltı, uçsuz bucaksız bir derya. Kemeraltı'nda yok yok. Kemeraltı'nda kuyumcular çarşısındaki özgün tasarımlar sunan kuyumculara göz atabilir, Kestanepazarı'nın renkli tezgahlarındaki baş döndüren baharatları tadabilir, iğneden ipliğe kına, düğün, sünnet gibi özel günlerde ihtiyaç duyulacak her türlü eşyayı bulabilirsin. Çarşı içindeki bakırcılardan, ahşap oyma ürünler satan dükkânlara, ayakkabıcılardan kıyafet mağazalarına kadar her sektörden mağazayı bir arada bulabilirsin. Çok sayıda hediyelik eşya mağazasından kendine ve yakınlarına armağanlar da alabilirsin.
Kemeraltı gezi rehberi için tıkla!
Kemeraltı'nda nerede yemek yemeli diyorsan tıkla!
Kemeraltı'nın camilerini keşfetmek için tıkla!
ÖDEMİŞ
Sakinliği ve doğasıyla son zamanlarda İzmir'in gözde ilçesi konumundaki Ödemiş; köftesi, patatesi, ekmeği ve tulum peyniri ile meşhur. Türkiye'nin en büyük pazarı Ödemiş'te kuruluyor. Pazarda her türlü yöresel ürün, meyve ve sebze bulmak mümkün. Buranın gezilmesi gereken tarihi yapılarından birkaçını sıralıyorum. Ulu Camii, Bedia Akartürk Müzesi, Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, Ödemiş Müzesi, Arasta Çarşısı... Ödemiş'in El Sanatları Pazarı da gerçekten görülmeye değer.
Ödemiş 125. Yıl Kültür Parkı
Ödemiş-Birgi karayolu üzerindeki Kültür Parkta; bir yapay gölet, buranın üzerinde iki şelale, yüzme havuzu, bir tesis, düğün salonu, iş merkezleri, iskele çay bahçesi, yürüyüş parkurları, çocuk parkları, mini golf alanı ve jimnastik tesisi bulunuyor.
Gölcük
Bozdağ'ın eteklerindeki Gölcük Gölü, tarihi ve kültürel geçmişiyle, doğal güzellikleriyle ve şifalı bitkileriyle dikkat çekiyor.
Bozdağ
Bozdağ'da kış aylarında snowboard ya da kayak yapmak mümkün. Karın tadını çıkarın.
SEFERİHİSAR
Türkiye’nin ilk “Citta Slow”u unvanına sahip olan Seferihisar, sakinliği ve doğasıyla dikkat çekiyor. Seferihisar'da görülmesi gereken yerlerin başında Teos Antik Kenti ve Sığacık Kalesi yer alıyor. Kalenin içine kurulan yerli ve yabancı turistlerin çok ilgisini çeken Seferihisar pazarı ise pazar günleri kurulmakta. Pazarda sergilenen tüm meyve ve sebzeler Seferihisar'da yetişmekte ve tamamen organik. Pazarda satılan köylü teyzelerin yaptığı birbirinden lezzetli börekleri, sarmaları denemelisin.
Seferihisar gezi rehberi için tıkla!
Seferihisar'da nerede kalmalı diye soruyorsan tıkla!
ŞİRİNCE
Şirince'nin kış aylarında sergilediği manzara gerçekten görülmeye değer. Şirince meyve şaraplarıyla meşhur. Şirince evlerinin çoğunun alt katı şarap mahzeni olarak kullanılmakta ve buralardan şarap satın alınabiliyor. Şömine başında Şirince şaraplarıyla manzara izlemenin tadını sen de yaşamalısın. Köylülerin sokak aralarında açtıkları tezgahlarda el yapımı sabunlar, reçeller, dağdan toplanan baharatlar, el işleri hepsi seni bekliyor. Gezi rotana Aziz John Baptist Kilisesi'ni, Tiyatro Medresesi'ni, Nesin Matematik Köyü'nü eklemeyi unutma. Şirince, Efes Antik Kenti'ne de 18 dakika belirtmeden geçemeyeceğim.
URLA
Huzurun adresi Urla, kışın bir başka güzel. Şık kafelerin, butiklerin, restoranların, kültür sanat mekanlarının sıra sıra dizildiği Urla Sanat Sokağı, Urla'da ilk gitmeniz gereken yerlerden. Sanat Sokağına çok yakın konumdaki Malgaca Pazarı tarihi bir arasta. Burada manavdan kasaba, aktardan demirciye kadar her şeyi bir arada bulmak mümkün. Çeşmealtı ve İskele'de deniz kenarına dizilmiş balıkçılarda rakı balık keyfi yapıp manzaranın tadını çıkarabilirsin. Urla'da keşfedilecek daha çok yer var detaylar için linkleri tıkla!
Urla gezi rehberi için tıkla!
Urla'da nerede kalmalı diye soruyorsan tıkla!
Urla bağ yolunu keşfetmek için tıkla!
Urla kahvaltıcıları ile meşhur. En iyilerini merak ediyorsan tıkla!
FOÇA
Foça, İzmir'in kış uykusunu sevmeyen beldelerinden biri. Balık tutmayı seviyorsan, Foça'da kış aktivitesi olarak karnını doyuracak hatta fazlasını satacak kadar balık avlayabilirsin. Foça'ya adını veren ve şehrin simgesi olan Akdeniz foklarını Siren Kayalıkları'nda gözlemleyebilirsin. Bunun için deniz kenarında dizilmiş turlardan birine katılman gerekiyor. Buranın görülmesi gereken tarihi yapılarına gelirsek; surları, Beşkapılar Kalesi, Kybele Açıkhava Tapınağı ilk sıralarda yer alıyor. Foça’da pazar günleri Yeryüzü Pazarı kuruluyor. Türkiye’deki Slow Food akımının temsilcilerinden biri olduğu için bu pazar da tamamen organik, direkt üreticiyi destekliyor! Foça'dan Ege balıklarını, otlarını, Rum mezelerini denemeden dönmek olmaz. Manzaraya ayıp olur, değil mi?
Foça'da nerede kalmalı diye soruyorsan tıkla!
-----------------------
İzmir'de görülmesi gereken birbirinden ilginç müzeler var ki biz de güzel bir liste düzenlemek istedik. Neşe ve Karikatür Müzesi'nden Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi'ne kadar varlığı insanı mutlu eden, bilgilendiren müzelerle sizleri baş başa bırakalım.
İzmir'in en iyi müzeleri için tıkla!
Tatil bu hep gezmek olmaz hem bedenini hem ruhunu dinlendirmelisin!
İzmir'in en iyi hamamları ve spa'ları için tıkla!
Bir şehri gerçekten tanımak istiyorsan o şehrin sokak lezzetlerini de keşfetmelisin.
İzmir'in sokak lezzetlerini keşfet!
İzmir'e gelip de rakı balık yapmadan dönülür mü?
İzmir'in en iyi balık restoranlarını keşfet!