30 Tem 2019
Otuzbeşlik

Konuk sanatçı programı "daire" katılımcılarını arıyor!

K2 Çağdaş Sanat Derneği koordinatörlüğünde yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Konuk Sanatçı Programı Aracılığıyla STK’lar ve Kamu Kurumları Arasında Ağ Oluşturmak başlıklı proje kapsamında, katılımcı konuk sanatçıların belirlenmesi için 8 Temmuz tarihinde açık çağrı yapıldı.

daire kısa adı verilen proje, Türkiye’den Göçebe Akıl (NomadMind) Tasarım ve Sanat Uygulamaları Derneği (İzmir), Troya Kültür Derneği (Çanakkale) ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ve Slovenya’dan SCCA - Ljubljana Çağdaş Sanat Merkezi’nin ortaklığında hayata geçiriliyor.

 

Proje çerçevesinde, Çanakkale, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, İzmir, Mardin, Mersin, Nevşehir ve Sinop olmak üzere Türkiye’nin 9 pilot ilinde farklı tarihlerde 7’şer günlük konuk sanatçı programları düzenlenecek. Her il için belirlenmiş program yürütücüsü konuk sanatçının rehberliğinde gerçekleştirilecek programlara katılacak 3’er konuk sanatçı, ulusal açık çağrı ile belirlenecek. Çalışmaların odağını, güncel sanat alanında araştırma ve üretim oluşturacak.

 

Programların düzenleneceği illerde program yürütücüsü olacak konuk sanatçılar ve program tarihleri aşağıdaki gibi belirlendi.

 

Programda katılımcı konuk sanatçı olarak yer almak için başvurular 19 Ağustos 2019 tarihine kadar www.daire.org.tr adresinden yapılabilecek.

“Konuk Sanatçı Programı” uygulamaları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek yaygınlaşıyor. Bu yöntemle sanatçıların, mevcut yaşama ve çalışma ortamlarının dışında bir yerde konuk olarak belirli bir süreliğine yaşayıp üretim yapmalarına olanak sağlanıyor. Katılımcı sanatçıların konuk oldukları illerle ekolojik, kültürel ve sosyolojik etkileşim içine girmesi üretim süreçlerine yansıyor. Programlar, alanda çalışan kişi ve kurumlar arasında sosyal ağ kurulması bakımından da önem taşıyor.

Bilgi: [email protected] 

 

Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla hazırlanmıştır. Bu yayının içeriğinden yalnızca K2 Çağdaş Sanat Derneği sorumlu olup, herhangi bir şekilde AB’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığının görüşlerini yansıttığı şeklinde yorumlanamaz.