29 Haz 2020
Gülay Güler

Kuşadası'nda nerede denize girmeli?

Masmavi denizi ve uzun kumluk plajları ile Ege Bölgesi’nin en ferah sahillerine ev sahipliği yapan Kuşadası’nın her köşesinde bir cennet saklı. Kuşadası’nın mavi bayraklı plajları o kadar temiz ki caretta carettalar bile bu sahilleri tercih ediyor. Doğayla iç içe, sakin bir deniz günü geçirmek isteyenler, sizin için Kuşadası’nın en güzel koylarını listeledik.

Yılancı Burnu

Kuşadası’nın en güzel manzaraya sahip sahillerinden biri olan Yılancı Burnu, Güvercin Adası'na bakıyor. Halk plajı olan Yılancı Burnu'nda tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak iki adet lüks beach club da bulunuyor. Sahil taşlı, deniz berrak, çoğu zaman dalgasız ama derin ve kayalıklı. Çocuklu ailelerin dikkatli olması gerekiyor. 

 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Kuşadası Long Beach

Kuşadası merkezine 8 kilometre uzaklıkta, Kadınlar Plajı'nın yanında bulunan Long Beach, o kadar uzun ki günlük yürüyüşünüzü yapabilir, keyifle bisiklete binebilirsiniz. Canınız bir jet ski ya da deniz bisikleti keyfi mi istedi, burada istediğiniz su sporunu da yapabilirsiniz. Kuşadası Long Beach'in denizi hemen derinleşmiyor. Tertemiz kumsalına ve denizine bayılacaksınız. Plajda birçok beach club, restoran ve kafe bulunuyor. Kesintisiz eğlence sunan Long Beach'te tüm gün eğlenceli vakit geçirebilir akşam da gece hayatına karışabilirsiniz.

 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Kuşadası Sevgi Plajı

Ailecek piknik yapabileceğiniz, gölgelik alanı da olan bir plaj mı arıyorsunuz? İşte karşınızda mavi bayraklı Sevgi Plajı. Long Beach ve Güzelçamlı arasında yer alan Sevgi Plajı hafta sonları kalabalık olabiliyor. Yaz aylarında kamp yapmak için de tercih edilen plaja arabayla giderseniz cüzi bir ücret ödüyorsunuz. Yiyecek açısından tedariksiz geldiyseniz de üzülmeyin plajda birçok restoran, kafe ve çay bahçesi bulunuyor.

 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Kuştur Plajı

Merkeze 5 kilometre uzaklıktaki mavi bayraklı plaj, adını yakınlarındaki Kuştur Tatil Köyü'nden almıştır. Plajın bulunduğu bölgede antik dönemde Pygela Antik Kenti bulunduğu için Pygela Plajı olarak da bilinmektedir. 1 kilometre uzunluğundaki kumlu plajın bir kısmı belediye tarafından işletilmekte. Plajda kiralık şezlong ve şemsiye, duş, tuvalet, otopark kafeterya imkanı sunuluyor. Mavi bayraklı denizi dalgasız, berrak ve sığdır. Plajda su sporları, plaj voleybolu oynayarak gününüzü sporla taçlandırabilirsiniz. Halk Plajı olan Kuştur Plajı'nda giriş ücreti alınmadığı için hafta sonları kalabalık oluyor. Gün batımı Kuştur’da bir başka oluyor, Kuşadası'na yolunuz düşerse keyfini çıkarmadan dönmeyiniz.

 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Kadınlar Plajı

Merkeze 3 kilometre mesafedeki Kadınlar Plajı Kuşadası’nın en çok tercih edilen halk plajları arasında yer alıyor. 1 kilometre uzunluğundaki plajda şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet bulunuyor. Plajda her türlü su sporu imkanı da sunulmakta. Plajın karşısında yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe ve restoranlar da mevcut. Durgun, dalgasız suyu, beyaz kumu ve merkeze yakınlığından dolayı hafta sonları ve sezonun yoğun zamanlarında çok kalabalık oluyor. Sakin bir gün geçirmek isterseniz hafta içi gitmenizi tavsiye ederiz. 

 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Yeşil Plaj

Şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta, Blue Sky Otel’in karşısında bulunan Yeşil Plaj, mavi bayraklı tertemiz denizi ve altın kumlarıyla Kuşadası'nın en çok tercih edilen plajlarından. Plaj ismini tahmin edersiniz ki etrafındaki bol yeşillik alandan almış. Plajda kumların üzerine serilebilir, palmiye ağaçlarının altındaki çimlerde uzanabilirsiniz. Bir kısmı beach club olan plajda giriş için ücret alınmıyor ancak şemsiye ve şezlong kiralayarak duş, tuvalet ve soyunma kabinlerini kullanabilirsiniz.

 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Kuşadası merkeze 28 kilometre uzaklıktaki Kuşadası Milli Parkı, ülkenin en iyi korunan doğal parklarından biri. Park, Akdeniz Bölgesi'ne ait her türlü endemik bitkiye, yüzlerce kuş türüne ve su altı canlılarına ev sahipliği yapıyor. Eşsiz bir doğa deneyimi sunan yarımadada denizin tadını çıkarabilir, piknik yapabilir, bisiklete binebilir, yürüyüşe çıkabilirsiniz. 

Parkta sizi İçmeler Koyu karşılıyor. Bu plaj daha geniş ve kumluk dolayısıyla çocuklu aileler için ideal ama ilk koy olduğu için biraz kalabalık oluyor. Parkta dört muhteşem koy daha bulunuyor ama üçüncü koy olan Karasu Koyu bir başka. Burada tertemiz bir deniz ve çam ormanı sizi karşılayacak. Girişte cüzi bir ücret ödenen parkın ilk iki koyunda şezlong, şemsiye, tuvalet, duş, kafe ve restoran hizmetleri sunuluyor. Park içinde mangal yakmak yasak.

Macera severler, Milli Park girişinden kısa bir yürüyüşle ulaşılan Zeus Mağarası’nı mutlaka keşfetmelisiniz.

 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Kuşadası Şehir İçi Halk Plajı

Engelliler plajı olarak da bilinen Kuşadası Halk Plajı'nda engelliler için özel yapılan rampalar ve üç tekerlekli plaj sandalyeleri bulunuyor. Bu sayede engelli vatandaşlar denize ve plaja rahatça ulaşabiliyor. Merkezi konumu sebebiyle çok kalabalık olan plajın çevresinde birçok otel, restoran, kafe bulunuyor. Sığ ve kumluk sahiliyle çocuklu aileler için uygun olan plajda tuvalet, duş, soyunma kabini imkanı da sunuluyor. 

 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Güvercinada Plajı

Kuşadası'nın simgesi Güvercinada'ya önceden sadece kayıklarla gidiliyormuş. Adaya günümüzde uzun bir iskeleden yürüyerek ulaşılıyor. Adanın içindeki kale UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmaya hak kazanmış. Kale dışında deniz feneri, su sarnıcı ve balina heykeli de görülmeye değer. Adaya girince sağ tarafta kalan restoranın önünden merdiven ile denize girebiliyorsunuz. Kafeterya, restoran ve çay bahçeleri bulunan adadaki restorandan ücret karşılığında şemsiye ve şezlong temin edebilirsiniz. Burada kumsal yok, ama uçsuz bucaksız deniz manzarası sizi bekliyor.

 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.